Dneska pro vás máme něco trochu ostřejšího. Netradiční koktejl s pepřem pochází z experimentátorské dílny barmanského mága Pavla Tvaroha, ale zvládnete si ho připravit i sami.
Sgt. Pepper
- Doporučuje Pavel Tvaroh, majitel baru Lounge Bohemia
Příprava:
25 ml pepřové vodky
25 ml likéru z bílého bezu
25 ml šťávy z bílého bezu
25 ml čerstvé citronové šťávy
Nejprve si připravíme pepřovou vodku (10–20 kuliček černého pepře necháme vylouhovat v lahvi vodky po dobu 2–3 dnů, pak scedíme). Pro přípravu koktejlu nalijeme všechny výše zmíněné ingredience do šejkru, zasypeme kostkovým ledem a vytřepeme po dobu 10–12 sekund, přecedíme do předem vychlazené martini sklenice s krustou z drceného černého pepře. Ihned podáváme.
Kde koktejl můžete ochutnat: Lounge Bohemia, 1e Great Eastern St, London EC2A 3EJ, Velká Británie
Autor tipu: Pavel Tvaroh – Barman, mixolog a majitel proslulého molekulárního baru Lounge Bohemia, jednoho z nejlepších a nejzajímavějších barů v Londýně. Další z jeho tipů na koktejl najdete v našem vánočním speciálu 24 kroků ke štěstí.