Tři od nás, dva ze světa. Podívejte se na pět řeznických účtů, které na Instagramu dělají tomuto řemeslu dobré jméno.


Dario Checchini

Italský rod Cecchini se řezničině věnuje už po osm generací. Sám Dario tráví ve svém obchodě v italském Chianti každý den už 40 let a teď se o své zkušenosti i zážitky dělí na Instagramu s celým světem.


Vlasta Lacina

Jeden ze služebně nejstarších a nejrespektovanějších kuchařů v Ambiente. V posledních letech je tak trochu i řezník – šéfuje totiž Amasu, společnosti, která dodává české hovězí a vepřové do Našeho masa i restaurací. Zrovna teď můžete sledovat novinky z nové výrobny Amasa.


František Kšána

Povolání řezník má v genech. Kariéru zahájil v obchodě svého tatínka na pražském Břevnově. Teď jako největší srdcař Našeho masa svou výřečností zaujme každého, kdo pasáží v Dlouhé prochází.


Salt Bae

Turek Nusret Gökçe se proslavil velmi originální technikou nasolování masa. Někde za metou pěti milionů followerů začal steaky prokládat posilovnou. A už je na devíti!


Paul Day

Řeznictví The Real Meat Society a restaurace Sansho a Maso a kobliha. To všechno má v Praze na svědomí řezník a šéfkuchař v jednom Paul Day. Jeho Instagram je až na výjimky výhradně masovou záležitostí.

Příspěvek sdílený Paul Day (@sanshochef),

Původní článek byl publikován na Jídlo a radost, blogu, který vzniká v Ambiente.