Tradice oslavit příchod nového roku šampaňským má své kořeny v 19. století. Může za něj tehdejší rostoucí střední třída, která si zvykla servírovat šumivý nápoj nejen u příležitostí běžných oslav, ale také během těch silvestrovských.

V roce 1910 se 31. prosince mělo ve francouzské restauraci Martin’s v New Yorku podávat výlučně šampaňské, hosté si mohli vybrat z okolo dvou set druhů.

A kam na silvestrovský přípitek dnes?


l’Fleur Bar

https://www.instagram.com/p/BzNOje0CRzb/
V Kolkovně 5, Praha 1


Zdenek’s Oyster Bar

https://www.instagram.com/p/CNX-jCzLKb4/
Malá Štupartská 5, Praha 1


Le Terroir

https://www.instagram.com/p/CWD7fRZMlNh/
Kozí 5, Praha 1


Autentista

https://www.instagram.com/p/CXwRteDrbdU/
Řetězová, Praha 1


Bugsy’s Bar

https://www.instagram.com/p/CKUfxwDHnzl/
Pařížská 10, Praha 1


Atelier Bar & Bistro

https://www.instagram.com/p/CYERnQ7sn20/
Kobližná 2, Brno