Nemít v oblibě svátek všech zamilovaných je postoj, který nikomu nevyvracíme. Ostatně vhodná chvíle obdarovat příjemce vašich romantických pocitů můžete přijít kdykoli.

Zrovna teď ale řada designérů, klenotníků i výrobců luxusního povlečení nabízí speciální akce, které rozbuší nejedno srdce nakupujícího lovce. Takže, klidně nakupujte teď, ale předejte třeba na prvního máje pod rozkvetlou třešní.

Skleničky, Moser
Cena: 1900 korun

Dárek z křišťálu s tradicí zní sám o sobě dobře, ale personalizované sklo, jehož podobu vytvoříte ve speciálním konfigurátoru, ještě lépe. Co na srdci, to ve skleničce, chtělo by se říct.

Náhrdelník, Roberto Coin
Cena: 6000 eur

Italský klenotnický dům přichází s kolekcí, která odkazuje na nejznámější tragédii Williama Shakespeara. Motivy milenců z Verony ožijí na šíji, rukou či uších obdarované a diamanty či zlato budou zářit jako jejich ryzí city.

Vysoušeč vlasů, Dyson
Cena: 11 390 korun

Slovy surrealistického malíře Reného Magritta: toto není fén. Dobře, ten hovořil o fajfce. Ale i v tomto případě zdání klame a tenhle Dyson je něco víc, než se zdá. Je to přístroj z budoucnosti, se kterým vysoušení vlasů připomíná high-tech proceduru na vesmírném korábu. A jeho výkon můžete navíc srovnat se zásahem šikovných kadeřníků.

Set, Marieli
Cena: od 10 839 korun

Pokud čtete Forbes pravidelně, pak vás s Terezií Täubelovou nemusíme seznamovat. Vystudovaná diplomatka, která podniká s luxusním postelovým povlečením a dekami, svou filozofii staví na tradici první republiky. Ostatně už její prababička měla tehdy obchod s ložním prádlem. Na Valentýna značka Marieli připravila set, díky kterému z postele vůbec nemusíte vylézt. Kromě saténového povlečení je v něm šampaňské z malého rodinného vinařství, skleničky od Rückla a ručně dělaná svíčka.

Kniha Guide to Kidness
Cena: 269 korun

Všeobecně oblíbená hvězda Matrixu Keanu Reeves umí namotivovat lépe než kdejaký kouč. Jeho životní příběh, který ztělesňuje motto: „From zero to hero“, kdy se z chlapce z velmi komplikované rodiny stal hollywoodský herec, osloví každého, kdo potřebuje najít sílu k důležitým rozhodnutím nebo si jen zlepšit každodenní život.

Podprsenka, Tereza Vu
Cena: 5500 korun

Česká návrhářka spodního prádla, která vystudovala jednu z nejprestižnějších uměleckých škol Saint Martins, pracuje s těmi nejexkluzivnějšími materiály a své modely vyrábí na zakázku, i když několik kousků najdete také v jejím e-shopu.