Stačí jen pár kvalitních surovin a připravíte si legendární Philly cheesesteak sandwich neboli hříšně dobrý hovězí sendvič s roztaveným sýrem a zlatou cibulkou. Hovězí maso použijte vyzrálé, jen tak budete mít jistotu, že bude měkké a šťavnaté. Sendviče si můžete připravit venku na grilu, ale i na litinové pánvi. 

info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Filadelfský sýrový sendvič se steakem (Philadelphia cheesesteak sandwich)

Na 3 sendviče potřebujete:

  • 300 g vyzrálé hovězí vysoké roštěné (rib eye steak)
  • 1 + 1 lžíce másla
  • ½ stroužku česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 3 bulky na hot dog nebo malé bagety
  • sůl & pepř
  • 150 g sýra Provolone
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Postup

  1. Hovězí steak dejte na cca čtyřicet minut do mrazáku, bude se lépe krájet na tenké plátky. 
  2. Jednu lžíci másla v misce promíchejte s nadrceným česnekem.
  3. Cibuli nasekejte najemno a orestujte ji na pánvi nebo kontaktním grilu na druhé lžíci másla dozlatova. Pak ji přendejte do misky. 
  4. Nyní se vraťte k masu. Částečně zmrzlé maso nakrájejte na velmi tenké plátky. Na litinové pánvi nebo na hladkém grilu na trošce oleje ho zprudka orestujte, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. K masu nakonec zamíchejte zlatou cibulku. 
  5. Pečivo nakrojte, řezné strany opečte na grilu. Pak je namažte česnekovým máslem. 
  6. Maso s cibulí rozdělte ještě na grilu na tři kupičky a na ně dejte roztavit plátky sýra Provolone. 
  7. Tradičně se cheesesteak sendviče kompletují tak, že se v této fázi na maso s roztaveným sýrem položí pečivo opečenou stranou a obracečkou se celý sendvič překlopí a tím naplní. 

Tip: Připomeňte si další sendviče, ve kterých hraje hlavní roli sýr: poctivý americký patty melt, voňavý cibulový grilled cheese nebo fantastický rybí tuna melt.