Ty nejzajímavější gurmetské zážitky na vás mohou čekat v podnicích, kde byste to na první dobrou nečekali. Například v galerii, baru, asijské restauraci či v hotelových řetězcích. Při jejich objevování se budete cítit jako turista ve vlastním městě.

Kunsthalle

Každou neděli se v galerii moderního a současného umění Kunsthalle koná vskutku netradiční all you can eat brunch. Formou bufetu se nejprve podává bohatá snídaně, po níž následuje pětichodové degustační menu. 

Těšte se na pestrost chutí, (ne)vegetariánské varianty, skvělé pití a luxusní dezerty. Šéfkuchař Martin Jandík se svým týmem přímo před vašima očima vytvoří díla experimentální gastronomie s dotykem Středomoří i Asie. Součástí je také vstup na všechny aktuální výstavy. 

Cena: 1600 korun za osobu

The Tavern

The Tavern založili před čtrnácti lety Lori a Dean, oba rodáci z Ameriky, kteří se však seznámili až u nás. Pokud hledáte místo, kde se budete cítit jako ve Spojených státech, musíte sem. Ale velmi hladoví, ideálně po bujarém večírku.

Servírují tu totiž vafle se smaženým kuřetem, breakfast burger, snídani šampionů (sendvič s omeletou, goudou, čedarem a hash browns) nebo Žižkov Hangover Fries – obří porci hranolek přelitých hustou omáčkou s mletým vepřovým a rozpuštěným čedarem. Místo si tu raději telefonicky rezervujte.

Cena: od 155 korun

Wine Food The Italians

Užijte si italské dolce far niente na čerstvém vzduchu ve stínu stromů. Na snídaňovém menu najdete klasiky jako míchaná vajíčka – zkuste je s lanýžem či pancettou, nechybí ani vejce Benedikt, panini nebo ciabatta a sladké pečivo. Až se najíte, nezapomeňte si v místní prodejně nakoupit italské dobroty domů. A vydatný brunch pak běžte vytrávit do nedalekého Průhonického parku. 

Cena: od 289 korun

The Artisan

P

Překonejte stigma z hotelové restaurace a dejte šanci The Artisan, podniku, který je součástí hotelu Prague Marriott. Šéfkuchař David Rejhon, který dříve působil například jako šéfkuchař cateringu White Circus od Ambiente, zde servíruje množství chodů a všechny mají společné jediné: suroviny nesmějí pocházet z větší dálky než dvě stě kilometrů od Prahy.

The Artisan disponuje i vlastním včelínem a zahradou, kde  si pěstují bylinky, klíčky a jedlé květy. Ale to ještě není všechno, součástí brunche je také živá hudba a tombola. Vítána je samozřejmě celá rodina.

Cena: 1495 korun s alkoholickou variantou, 1295 korun bez alkoholu, 645 korun za děti mezi sedmi a dvanácti lety, děti do šesti let mají vstup zdarma

Point Bar

Jít na brunch do baru by vás asi úplně napadlo, ale věřte, že je to skvělá volba. Oblíbený podnik se nedávno přestěhoval z Betlémského náměstí na náměstí Franze Kafky a kromě lokace změnil i název, a to na Point Café & Gallery. Zatímco během dne se tady podává brunch a lehký oběd, večer se prostor mění v dining bar a nabízí originální pokrmy spárované s ještě originálnějšími koktejly.

Základem menu je italská kuchyně, včetně dokonale nadýchané neapolské pizzy. Ranní ptáčata si mohou pochutnat na různých vaječných pokrmech a sladkých jídlech, ale s netradičním twistem. Nechybí ani bezedná mimosa. 

Cena: 990 korun (brunch set a bezedná mimosa), od 95 korun za položky z menu

Teplá Kačka

Brunche v Teplé Kačce jsou stvořené pro sdílení. Vybírat můžete ze dvou tematických brunchů: Dim sum party – 22 kusů různých druhů knedlíčků a k tomu edamame, kimchi a shoyuzuke, nebo Kačka, bůček, knedlíček, což je kachní vývar s kachním wonton knedlíčkem, dim sum knedlíčky s trhanou kachnou, křupavý bůček, čínské placky, kimchi a rýže. Snídaňová nabídka se pravidelně mění, ale zážitek je to vždy.

Cena: od 120 korun

Mama Shelter

Tento hotelový řetězec je svými brunchi pověstný po celém světě a Praha není výjimkou. Každou neděli tak můžete vyrazit na bez přehánění fenomenální snídani.

Kromě několika druhů pizzy, těstovin, burgerů, hranolek, zeleniny, ovoce si dopřejete také dezerty. Jednou začas pořádá hotel i tematický brunch, který bude bavit především vaše ratolesti. Na takových akcích nechybějí klauni, malování na obličej nebo hudba. 

Cena: 790 korun (včetně welcome drinku a all you can eat bufetu)