Objevila se v žebříčku nejvlivnějších žen Česka, nejlépe placených youtuberů i ve výběru mladých talentů 30 pod 30. Brankářka Barbora Votíková má za sebou angažmá v klubech Paris Saint-Germain a Tottenham Hotspur. Co dělá nejznámější česká fotbalistka – nyní v řadách Slavie – a influencerka, když zrovna netrénuje?

Můj osobní styl v oblékání

Většinou jsem ve sportovních věcech, když ale jdu do společnosti, nazvala bych svůj styl sportovně elegantním. Poslední dobou se dost zajímám o módu, je to můj další koníček. Mám také stylistu, který mi příležitostně vypomáhá.

Místo, kam nejraději cestuji

Když jsem žila v Londýně, tak jsem ráda cestovala domů do Česka. Těším se, až si znovu zajedu do Paříže, tam to mám moc ráda. Celkově ráda cestuji a podnikám výlety.

Brankářka Bára Votíková
info Foto Michael Tomeš
Barbora Votíková v Paříži

Hudební album, po kterém vždy ráda sáhnu

Jednoznačně Miley Cyrus – Endless Summer Vacation.

Oblíbený suvenýr, který jsem si přivezla z cest

Vzpomínám na první cestu na dovolenou letadlem. S dědou, babičkou a sestřenicí jsme letěli do Řecka. Poprvé jsem tam měla oranžový meloun cantaloupe, který mi strašně zachutnal.

Pamatuji si, že na cestu zpět mi ho nabalil číšník, který vypadal jako Louis de Funès. Dalším oblíbeným suvenýrem z cest je moje úplně první kuličková pistole – měla jsem pak celou sbírku – z první dovolené u moře v Chorvatsku.

Předmět, bez kterého nemůžu být

Nudná odpověď, ale asi to bude telefon.

Nejlepší kniha a podcast

Z knížek bych vybrala Alchymistu od Paula Coelha, Stoletého staříka, co vylezl z okna a zmizel od Jonase Jonassona a Homo Deus od Yuvala Noaha Harariho. Z podcastů mě baví The Joe Rogan Experience.

V mé lednici vždy najdete

Momentálně to je banánový kefír, Monte a kombucha.


Poslední věc, kterou jsem si koupila na sebe

Džínový komplet od Adidas vzniklý ve spolupráci se značkou Kseniaschnaider. Má na sobě signature zelené cenovky a lidi mě zastavují s tím, že bych si je měla sloupnout.

Barbora Votíková v džínovém kompletu

Předmět, se kterým se nikdy nerozloučím

Těch mám hrozně moc, jsem typ člověka, který si rád schovává věci. Mám doma staré rukavice, kopačky, dresy, šály, sešity ze školy nebo staré foťáky.

Film nebo kulturní akce, které mě v poslední době obohatily a donutily se zamyslet

Právě mě poprvé v životě obohacuje sledování Love Islandu. Musím říct, že se u toho skvěle bavím.