K jeho současné profesi mu tak trochu dopomohl covid. Během pandemie totiž coby promotér a majitel produkční společnosti VDN nemohl pořádat koncerty, a tak se z Petra Větrovského stal režisér. Dnes má na kontě čtyři snímky a pátý dotáčí. V hlavních rolích jsou sportovci, kteří v dokumentu odhalují svůj život, včetně úspěchů i pádů.

„První natáčení provázel stres. Vůbec jsem to neuměl, nevěděl, jak to dělat. Ale nakonec to mělo úspěch, na film přišlo padesát tisíc diváků a první víkend na Slovensku vedl v návštěvnosti. Snímek převzal Netflix, HBO, Voyo,“ vzpomíná režisér, který dříve dělal i ředitele fotbalové Příbrami, na svůj první dokument o slovenském zápasníku MMA Attilu Véghovi.

Že nemá filmové vzdělání, mu prý při tvorbě dokumentů nechybí. Důležité je podle něj hlavně získat důvěru toho, o kom točí.

„Když jsme začali točit s Gabrielou Soukalovou, tak první natáčení byl obrovský souboj s důvěrou, mluvila na mě jak na bulvárního novináře. Snažil jsem se být trpělivý a ve finále se z nás stali velcí kamarádi. V tom filmu se odhaluje až na dřeň,“ pochvaluje si Větrovský.

„Žádná škola vám nepomůže ani k tomu, aby se vám třeba Jaromír Jágr v autě svěřil s tím, co ho trápilo a nikdy to nikomu neřekl. Až vám. A vy ho ještě nakonec přesvědčíte, aby to zaznělo i v dokumentu,“ dodává Petr Větrovský.

V Česku zavedl rovněž formát akcí Noci s legendou, kdy české a světové hvězdy vyprávějí svůj příběh. Přivedl do ní třeba Mika Tysona nebo Jean-Claudea van Damma.

„Napadlo mě to na festivalu v Karlových Varech, kde byl herec Willem Dafoe a já se na něj chtěl jít podívat a ono nebylo kam. Žádné meet and greet. Tak jsem si říkal, že něco takového zorganizuju –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ přivezu světovou hvězdu, s níž si budete moci koupit setkání,“ vysvětluje.

Prvním hostem Noci s legendou se tak stal Mike Tyson, tím zatím posledním Jean-Claude van Damme.

Jakou hvězdu by rád ještě do Čech přivedl? Jaký film právě dokončuje? Proč o Jaromíru Jágrovi vyjde nakonec seriál? A který moment ho nejvíce dostal při natáčení s Gabrielou Soukalovou? Nejen to se dozvíte v dalším díle podcastu Jak být lepší.