Virální dubajskou čokoládu vyrábí a původní recepturu vytvořila značka Fix. Ta se stala během pár měsíců naprostým hitem a firma zdaleka nestačí uspokojovat obrovskou poptávku.

Není ale nic snazšího než si variaci originálu připravit jednoduše doma. Jedinou exotickou surovinou je typické orientální těsto kataifi, typické jemnými nudličkami z filo těsta. Pořídit ho můžete online a v prodejnách s řeckými specialitami. 

info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Dubajská čokoláda plněná pistáciovým krémem

Na tabulku 26 x 16 cm budete potřebovat:

  • 70 g Kataifi fila těsta
  • 1 lžíci másla
  • 150 g slazeného pistáciového krému
  • 1 lžíci tahini pasty
  • 300 g mléčné čokolády
  • 25 g bílé čokolády
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Postup

  1. Nitky kataifi těsta nařezejte na drobné nudličky. Na pánvi na másle je opékejte na mírném až středním ohni asi 10 minut dozlatova.
  2. Nechte vychladnout a poté smíchejte s pistáciovým krémem a tahini a vytvořte křupavou náplň.
  3. Na vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Nakapejte ji „cik cak“ do silikonové formy na tabulkovou čokoládu. Dejte ji na 5 minut do lednice a mezitím rozpusťte polovinu mléčné čokolády. Tu nalijte na dno formy na cákance z čokolády bílé a poklepáním o stůl ji rozprostřete po celé ploše. Opět dejte do lednice na pár minut ztuhnout.
  4. Pak na tuto vrstvu nandejte pistáciovou směs. Rozpusťte zbytek mléčné čokolády, polijte s ní náplň, opět poklepejte o stůl a čokoládu zarovnejte. Hotovou čokoládu dejte na 20 až 30 minut ztuhnout do lednice.
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková