Na první pohled zvláštní kombinace, já vím. Ale vězte, že chutná dokonale! Žádné nóbl suroviny, vše, co seženete i v nejmenší večerce. Jablka zvolte spíš kyselejší, například odrůdu Granny Smith, Ontario nebo Zvonkové.
Zapečené chlebíčky s hermelínem, slaninou a jablkem
Na cca 10 kousků potřebujete:
- ½ veky
- Vepřové sádlo
- Sůl
- 2 kyselá jablka
- 200 g plátků kvalitní slaniny
- 1 sýr hermelín
Postup
- Veku (ideálně tuto máslovou domácí) nakrájejte na plátky, které potřete velmi slabou vrstvou sádla a osolte. Sádlo zde hraje velmi důležitou roli a dává receptu specifickou chuť.
- Jablka zbavte jádřince (můžete je oloupat) a nakrájejte na měsíčky silné asi jeden cm.
- Na každý plátek pečiva položte dva až tři kousky jablka, na něj dejte kousek hermelínu a navrch smotaný plátek slaniny.
- Tousty dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C na plechu vyloženém pečicím papírem, dokud slanina navrchu nebude zlatá.