Jestli někdo Brňákům ukázal, jak se dělá pořádné streetfood porno, pak to je Būcheck. Legendární foodtruck s frontou dlouhou na kilometry opět po každoroční lednové pauze vytahuje své rolety a chystá i první kuchařskou knihu.
Ta by měla vyjít před Vánoci, tvorba obsahu ale vrcholí právě nyní. A že nebude jednotvárný je snad všem fanouškům téhle cool dvojky, u které se především obědvá se skvělou hudbou a atmosférou, jasné. „Spousta lidí nám píše o recepty, a my sami navíc máme rádi a sbíráme kuchařky. Chceme si proto jednu taky udělat,” říká Peter Szamuhel.
A právě Peter a jeho partnerka Zuzina Zuzáková, tvořící sladké dobroty pod značkou Dezertína, do své kuchařky rozepíšou detailně nejen recepty na hambáče, které připravují v malé proluce na Zelném trhu, kde jejich food truck parkuje, ale chystají do ní vmíchat taky svoje ikonické domácí hrancle a další rychlá jídla.
Peter se nikdy netajil, že si rád pochutná i na nezdravých jídlech, sám chodí na Big Mac do McDonalds a má rád i čínské polévky. Na nic si nehraje a to má v plánu i jejich kuchařka, která bude rozdělena na několik kapitol.
„Maso bude mít celou vlastní kapitolu, kde prozradíme naše finty jak ho správně připravit. Taky zelenina bude mít svou kapitolu, kde budou zase recepty na naši nakládanou zeleninu, saláty ale i to, jak děláme hranolky,” říká Peter.
V kapitole o sendvičích zase odhalí komplet všechny recepty na jejich vyhlášený Búček, Býkmek nebo Pulled pork. „V poslední kapitole budou naopak srandy, kde ukážeme recepty našich babiček. Například Koložvárské zelí, Ruské Vejce nebo Granadír. V této kapitole budou i jídla, která sami doma jíme, jako je třeba vytuněná Vifonka.”
Kuchařka bude bublat nejen recepty, ale okoření ji taky stovka fotografií. Kromě fotek každého receptu se tahle dvojka chystá fotit jídla například mezi masem ve zrárně Maso Klouda nebo v jejich druhém podniku Dezertína, či přímo u nich doma v kuchyni.
„Chceme, aby fotografie v knize nesloužily jen jako předloha, ale také čtenáře pobavily a možná budou některé z nich i kontroverzní,” doplňuje Peter s tím, že spolu s knihou bude vycházet i limitovaný merch a připravují taky playlist na Spotify s výběrem písniček, které poslouchají při vaření a při samotném tvoření knihy.
Fanoušci téhle brněnské food legendy si tak přijdou na své po všech stranách a protože Peter i Zuzina jsou Slováci, ačkoliv žijící přes deset let v Brně, v jejich nové knize nebude chybět ani záložka s vysvětlivkami k jejich slovenským vyrazům.