Nechce se vám na Valentýna kupovat kytici rudých růží, která stojí v tuto dobu několikanásobně víc než v jakýkoliv jiný den? A netoužíte ani po nakupování drahých šperků? Poradíme vám: vezměte svátek zamilovaných jako příležitost zajít si na něco dobrého do restaurace. Protože láska přece prochází žaludkem.
Vybrali jsme pro vás 6 restaurací, v nichž čeští šéfkuchaři připravili speciální menu, které si jindy nedáte.
Sasazu
Osmichodové sharing menu pro dva od Andyho Tana
Menu začíná welcome drinkem Taittinger Brut a čínským kachním salátem s mangem, čerstvou papájou a mrkvovo-koriandrovou omáčkou. Pokračuje v Sasazu oblíbenou krémovou kokosovo-kukuřičnou polévkou. Následuje hongkongská rolka z rýžového papíru s mořským vlkem a dále stálice nabídky lososovo-tuňáková SaSa křupavá rolka v omáčce z černého sezamu. Menu je dotvořené Bao Bao hovězím s kachnou, fazolemi a bazalkou, klasickým bombajským kuřetem marinovaným v jogurtu a TaiTai roštěnou v lanýžovo-zázvorové omáčce.
3200 Kč / 2 osoby
aktuální počet míst: 20 (ke 14. hodině v pondělí)
Four Seasons
Večeře inspirovaná benátskou kuchyní od Leonarda Di Clementeho
Restaurace CottoCrudo nabízí v romantické atmosféře při svíčkách a s kulisou Pražského hradu menu „Romeo a Julie“ inspirované benátskou kuchyní, která zahrnuje tradiční pokrmy regionu Veneto. Na jídelním lístku proto najdete Baccala ravioli s čekankovou omáčkou a polentovými hranolky, domácí uzenou kachní šunku s pralinkami „fegato alla Veneziana“, pěnu ze šafránové polenty s Chioggia zahrádkou s mořskými plody, telecí svíčkovou s celerem, fermentovaným česnekem a chřestem a jako sladkou tečku nakonec zimní tiramisu.
5200 Kč / 2 osoby (víno v ceně)
aktuální počet míst: 15
La Rotonde
Valentýnské menu Romana Pauluse
Speciální menu pro zamilované představuje současné sezonní chutě doplněné o oblíbený aperitiv podniku Alcron Royale zakončené sladkým překvapením – valentýnským dezertem cukrářů La Rotonde. V pětichodovém menu ochutnáte salát z avokáda a královského kraba, pečené foie gras s rozinkami a kaparovým pyré, bramborovo-lanýžové noky s pažitkovou emulzí, tresku pošírovanou v olivovém oleji s fregolou a pečenou mrkví nebo srnčí hřbet s klobásou s pohankou, kaštany a uzeným morkem.
4600 Kč / 2 osoby (víno v ceně)
aktuální počet míst: 16
Mlýnec
Srdeční záležitost Marka Šrády
Šéfkuchařovo menu zdobí barevná kombinace červené a růžové, která se nachází v každém chodu: v marinovaném kachním prsu s krvavým pomerančem, jedlou hlínou, hráškovými výhonky a polníčkem, v pošírovaném sivenu s řepou, maracujou a tapiokou, grilované perličce se smaženým konfitem s pórkem, topinamburem, žampionem a omáčkou albufera a v dezertu se srdíčky v čokoládě s malinami, pistáciemi a amarettem. Zamilované menu bude v Mlýnci dostupné po celý únor.
4360 Kč / 2 osoby (víno v ceně)
aktuální počet míst: 10
Chateau Mcely
Zámecké afrodiziakum Jana Štěrby
Chutnat bude nejlépe ve Zlatém sále ozdobeném 101 svíčkami, který je určen pro romantické večeře. Šéfkuchař Piano Nobile připravil pro valentýnské období od 14. do 18. února speciální čtyřchodové menu s povzbuzujícími účinky. Ochutnáte amuse bouche – ústřice „Belonů“ se šalotkovým dresinkem, hovězí carpaccio s olejem z bílých lanýžů a sýrem comté, losos „label rouge“ s bangladéšskými krevetami, špenátem, celerem a majoránkovou omáčkou, malinové crème brûlée s pěnou z bílé čokolády a malinovým karamelem.
2780 Kč/ 2 osoby
aktuální počet míst: 22
Salabka
Valentýn na vinici à la Petr Kunc
Menu odstartuje amuse bouche z kachní šunky s emulzí z červené řepy, oříškového kamení, ostružin, malin, červeného rybízu, borůvek a ovocného papíru. Jako hlavní chod se na Salabce bude servírovat platýz s celerovým pyré a vepřová líčka s humřím biskvitem a jablky. A na závěr si pochutnáte na kokosové panna cottě s bílou čokoládou a mangovým gelem.
4000 Kč/ 2 osoby (víno v ceně)
aktuální počet míst: 20