Jestli jste i vy po několika týdnech v karanténě bez nápadu, co vařit dál, Forbes je v tom s vámi i pro vás. Oslovili jsme šéfkuchaře oblíbených a slavných podniků, jako je Field – michelinská restaurace Radka Kašpárka, Imperial nebo Next Door pod vedením Zdeňka Pohlreicha či Entrée Přemka Forejta, kreativní ředitelku restaurací Ambiente Janu Bilíkovou nebo letošní členku 30 pod 30, autorku kuchařky #Upgrade Kristínu Nemčkovou.
Ti všichni nám dali tipy na to, co si uvařit k obědu nebo k večeři. Každý den jeden recept. Až do Velikonoc.
Matteo De Carli je italský šéfkuchař, gastronom a provozovatel italské restaurace Casa De Carli, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Kuchyň čerpá z Matteových gastronomických zkušeností a nabízí jednoduché a moderní pokrmy z čerstvých a sezonních ingrediencí.
Jaký recept nabídne Matteo vám?
Pečená kuřecí stehna na kampotském pepři, se salátem s jahodami a balzamikovým octem
4
porce
- 16 ks kuřecích stehen
- 2 kávové lžíce černého kampotského pepře
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 rozmarýn
- 125 g rukoly
- 250 g polníčkového salátu
- 6 ks jahod
- stařený balzamikový ocet
Kuřecí stehna marinujeme 30 minut v olivovém oleji s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou, rozmarýnem, česnekem a dvěma kávovými lžícemi kampotského pepře. Gril anebo troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme anebo grilujeme zhruba 30 minut, dokud kůže nebude křupavě zlatá. Maso v průběhu pečení průběžně otáčíme.
Mezitím si umyjeme salát a nakrájíme jahody. Až bude kuře téměř hotové, přidáme jahody do salátu s trochou olivového oleje a stařeného balzamikového octa. Dobře promícháme a servírujeme s kuřetem.
Přejeme dobrou chuť a zítra vyrazíme z Itálie na východ, konkrétně k našim sousedům. Klíčové slovo? Brynza!