Jeden stojí za recepty v Taru, Pho 100, Gao Denu a Dianu, druhý tuhle silnou gastroskupinu řídí. Jak vypadá jejich běžný pracovní den? Vydejte se s námi po stopách bratrů Taových.
8:00
Foto Martin Faltejsek
Zatímco se pražská Sapa teprve probouzí k životu a většina místních podniků je ještě zavřená, starší z bratrů Khanh Ta už je krátce před osmou hodinou jednoho květnového úterý připravený na nákupy. Míří do svého oblíbeného a léty ověřeného obchodu s potravinami v blízkosti vietnamské pražírny kávy, hned po příchodu se zdraví s místním majitelem.
Pro suroviny – zejména čerstvé bylinky, zeleninu, ale i trvanlivé omáčky – sem jezdí několikrát do týdne. „Asi byste v Sapě našli obchody s větším výběrem, ale s tímhle máme dlouholetou, a hlavně dobrou zkušenost,“ říká osmatřicetiletý muž, který je v podnicích Taro Group odpovědný za recepty a celkovou koncepci kuchyně.
Čtěte dál a dozvíte se:
- Jakým sportům bratři Taovi propadli?
- Kde (a nad jakým jídlem) se pravidelně scházejí?
- Co chystají otevřít vedle Tara?