Znáte bazalku jen jako bylinku, kterou si dáváte do salátu caprese nebo k omáčkám na špagety? Pak byste měli vyzkoušet tenhle koktejl, abyste zjistili, jak dobře se dá pít.
BBS
- Doporučuje Pavel Tvaroh, majitel baru Lounge Bohemia

Příprava:
50 ml bazalkového ginu
25 ml jahodového pyré nebo kordialu
10 ml octa balsamico
Na ozdobení:
2 kapky bazalkového oleje
snítka řecké bazalky nebo malý lístek bazalky
Nejprve si připravíme bazalkový gin (čerstvou bazalku necháme na chladném, stinném místě přes noc vylouhovat v lahvi ginu, pak scedíme). V případě, že budeme používat čerstvé jahodové pyré – čerstvé jahody rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko. Pro přípravu koktejlu nalijeme všechny výše uvedené ingredience do šejkru, zasypeme kostkovým ledem a vytřepeme po dobu 10–12 sekund, přecedíme do předem vychlazené martini sklenice, ozdobíme snítkou bazalky a dvěma kapkami bazalkového oleje. Ihned podáváme.
Kde koktejl můžete ochutnat: Lounge Bohemia, 1e Great Eastern St, London EC2A 3EJ, Velká Británie
Autor tipu: Pavel Tvaroh – Barman, mixolog a majitel proslulého molekulárního baru Lounge Bohemia, jednoho z nejlepších a nejzajímavějších barů v Londýně. Další z jeho tipů na koktejl najdete tady nebo v našem vánočním speciálu 24 kroků ke štěstí.