Začněte týden s jasnou hlavou. Abychom vám v tom pomohli, na rozjezd jsme pro vás vybrali koktejl bez alkoholu, zato s kávou. A trochou humoru – jmenuje se totiž Hipsterova smrt. V londýnském Artesianu vám ho připraví Alex Kratěna, zakladatel a šéf tohohle baru. „Byla by škoda, kdybychom se brali příliš vážně,“ říká k němu.
Death of The Hipster
- Doporučuje: Alex Kratěna, šéfbarman londýnského baru Artesian
![Death of the Hipster](https://www.forbes.cz/wp-content/uploads/2015/08/Death-of-the-Hipster1-e1439196217806.jpg)
Takhle vypadá duo espresso a tonik z pohledu barmanů. V kávě, která pochází z etiopské oblasti Sidamo, ucítíte tóny jasmínu a dubového kouře. Ty jsou doplněny o chuť bezinek pocházející z toniku.
Příprava:
50 ml kávy (espresso)
170 ml bezinkového toniku (Fever Tree)
1 kapka koncentrátu z dubového dřeva
1 kapka jasmínového koncentrátu
zástřik oleje z bergamotu
Do skleničky s ledem nalijeme bezinkový tonik, přidáme koncentráty z dubu a jasmínu, zalijeme kávou a zastříkneme olejem z bergamotu.
Kde můžete koktejl ochutnat: Artesian Bar, který najdete na adrese The Langham, London, Portland Pl, London W1B 1JA, United Kingdom
Autor tipu: Alex Kratěna – Jeden z nejrespektovanějších světových barmanů původně pochází z Brna-Kohoutovic. V současnosti vede londýnský Artesian, o kterém jsme psali tady.