Kávu nemusíte pít jen černou nebo s mlékem. Užít si ji můžete i v koktejlu, jak vás dnes přesvědčíme.
Rosemary
- Doporučuje Ondřej Hurtík, barista v kavárně Místo
Tenhle drink pochází od vicemistra světa v disciplíně Coffee in Good Spirits. Můžete si ho nechat připravit v jeho domovské kavárně Místo na Hradčanské, nebo si ho klidně udělat sami doma. „Ideální je, když pro jeho přípravu zvolíte ovocnou kávu s květinovým aroma. Například etiopskou nebo keňskou,“ doporučuje Ondřej. „Gin obsažený v drinku podtrhne ovocitost a limonáda zvýrazní citrusy v chuti a květiny v aroma. Limonáda zároveň svou perlivostí dodává drinku svěžest. Vše vychlazené a lehké přesně tak, jak má vypadat povedený letní večer…“
Příprava:
2 cl ginu, ideálně Žufánek OMFG
2 cl Grand Marnier Cordon Rouge (pro zvýraznění chuti kávy lze použít infuzovaný kávou)
7,5 cl ledové filtrovaná kávy
5 cl Fentimans Rose Lemonade
snítka rozmarýnu
Filtrovanou kávu nalijeme do velké sklenice s ledem. Vymícháme s ginem a likérem a nalijeme přes strainer do sklenice s kostkou ledu. Zalijeme růžovou limonádou a doplníme snítkou rozmarýnu pro zvýraznění ginového aroma.
Kde můžete koktejl ochutnat: Místo, Bubenečská 12, Praha
Autor tipu: Ondřej Hurtík – Velký milovník kávy a držitel několika baristických ocenění už téměř tři roky pracuje pro českou pražírnu výběrové kávy Doubleshot. Vášeň pro kávu s ním sdílí i jeho přítelkyně Tereza Balá, která pracuje jako baristka v karlínské kavárně Můj šálek kávy.