Když se milovníci filmu i slavné tváře přenesou na týden ke Vřídlu, nastává zásadní otázka. Které podniky mezi projekcemi a večírky stojí skutečně za návštěvu?

Karlovarský festival představuje pro zdejší i pražskou gastro scénu skvělou příležitost, ale jen někteří ji umějí využít tak, jak si v jedenadvacátém století představujeme. V praxi to znamená kvalitní suroviny, poctivou přípravu – a platbu kartou.

„Bezhotovostní platby hrají klíčovou roli ve vytváření pohodlného, bezpečného a moderního zážitku pro návštěvníky podniků,“ říká Petr Polák, country manager Visy pro Českou republiku.

„Podle našich průzkumů více jak polovina Čechů platí pouze kartou, pokud má tu možnost. A nás těší, že můžeme přinášet inovativní platební řešení do rukou obchodníků a jejich zákazníků v Karlových Varech,“ pochvaluje si.

„Tamní podniky mohou získat více nových návštěvníků. Podle našich průzkumů lidé až třikrát pravděpodobněji vstoupí do podniku označeného logem Visa,“ tvrdí Polák.

Kam se tedy jít bezhotovostně občerstvit během filmového festivalu v Karlových Varech?

Kro Kolonáda

Oblíbené pražské bistro má ve Varech dva stánky. Jeden je skrytý v kopci nad kolonádou a scházejí se zde na jídlo i drinky alternativní mládež i osobnosti ze stránek Forbesu.

Když máte štěstí, nepotkají vás tu dlouhé fronty, ukřičená hudba ani záplava chtivého předvádění statusu. Nabídka je oproti karlínskému i vinohradskému Kro okleštěná, ale třeba nachos, kombo s tempehem nebo kuřetem vás spolehlivě vytáhnou i z případné kocoviny.

Promenáda

Kam chodí Jiří Bartoška s hollywoodskými hvězdami na večeři? Do zdánlivě nenápadného podniku. Nejen mezi místními je ale vyhlášený pro svou kuchyni, kterou má na starosti majitel Svatopluk Pazderka.

Vyučil se v Puppu, účastnil několika mezinárodních soutěží a k jídlu servíruje víno z rodinného vinařství synovce Stanislava z Bořetic. Kdo se chce vyhnout obligátnímu karlovarskému podniku Embassy, ať si okamžitě udělá rezervaci právě sem.

Pop-up La Degustation Bohême Bourgeoise

Po čas festivalu v Pupp Quisisana Dependance bude muž z obálky nejnovějšího čísla Forbes Life, michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák, vytvářet svá kulinární kouzla.

Abyste stihli filmy i večírky, menu bude pouze tříchodové. Vaří se i přes oběd a večer až do půlnoci, vinné párování je samozřejmostí. I tady je důležitá rezervace, zájem je značný.

Pinkie Boyz

Stranou festivalového dění se nachází kavárna, která by mohla být klidně v Berlíně. Potetovaní vousáči za kávovarem, famózní bulky s lososem i flat white…

Jako lék na kocovinu i srdcebol, který vám způsobí některé artové filmy festivalu, doporučujeme italský dezert maritozzi. Jeho krém s jahodami vás vystřelí na konejšivý obláček sladkosti.

Velkou výhodou je také velmi příjemná obsluha a vkusný výběr hudby. Oboje je v Karlových Varech během festivalu stále vzácným zbožím.