Virální dubajskou čokoládu vyrábí a původní recepturu vytvořila značka Fix. Ta se stala během pár měsíců naprostým hitem a firma zdaleka nestačí uspokojovat obrovskou poptávku.
Není ale nic snazšího než si variaci originálu připravit jednoduše doma. Jedinou exotickou surovinou je typické orientální těsto kataifi, typické jemnými nudličkami z filo těsta. Pořídit ho můžete online a v prodejnách s řeckými specialitami.
Dubajská čokoláda plněná pistáciovým krémem
Na tabulku 26 x 16 cm budete potřebovat:
- 70 g Kataifi fila těsta
- 1 lžíci másla
- 150 g slazeného pistáciového krému
- 1 lžíci tahini pasty
- 300 g mléčné čokolády
- 25 g bílé čokolády
Postup
- Nitky kataifi těsta nařezejte na drobné nudličky. Na pánvi na másle je opékejte na mírném až středním ohni asi 10 minut dozlatova.
- Nechte vychladnout a poté smíchejte s pistáciovým krémem a tahini a vytvořte křupavou náplň.
- Na vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Nakapejte ji „cik cak“ do silikonové formy na tabulkovou čokoládu. Dejte ji na 5 minut do lednice a mezitím rozpusťte polovinu mléčné čokolády. Tu nalijte na dno formy na cákance z čokolády bílé a poklepáním o stůl ji rozprostřete po celé ploše. Opět dejte do lednice na pár minut ztuhnout.
- Pak na tuto vrstvu nandejte pistáciovou směs. Rozpusťte zbytek mléčné čokolády, polijte s ní náplň, opět poklepejte o stůl a čokoládu zarovnejte. Hotovou čokoládu dejte na 20 až 30 minut ztuhnout do lednice.