Člověk přivyklý denně řešit smrtící obědové dilema – Kogo, nebo La Bottega Bistroteka – je v dobách home officu vystaven otázkám vpravdě existenčním: Co sakra bude k obědu? Kde je jídelní lístek? Jaká je dnešní nabídka? A dorazil dnes svatý Petr a bílý lanýž?
Když na všechny tyhle otázky dostane zcela neuspokojivou odpověď – nevím –, musí se čelem postavit k faktu, že oběd nikdo nezařídí. A že jediný, kdo může naplnit žaludek jeho a jemu svěřených nezletilých, je on sám. (Mimochodem, díky za inspiraci pro tuhle glosu našemu čtenáři Danielu Pichovi!)
Takže, tohle je v domácnostech, kde chybí buď neemancipovaná manželka, či hospodyně, jeden ze základních úkolů dne. Co a kdy uvařit? Home office vás vrátí ke zcela fundamentálním potřebám.
Hack je v tom, že na tuhle otázku budete myslet buď už brzo ráno, nebo, ještě líp, den předem. Tím předejdete v zásadě glykemickému šoku, když udeří dvanáctá a vy zjistíte tu krutou pravdu – k jídlu máte tak maximálně flašku bílého. A taky tomu, že vám starost o kručící žaludek totálně zruinuje zbytek dne a další program.
Perfektní pomocník v tomhle je Marks & Spencer s jeho připravenými jídly, dost dobře mu s podobnou nabídkou sekunduje i Rohlík.cz.
Pro ty, kdo umí alespoň trochu vařit, doporučuju kuchařku The 30-Minute Cook od Nigela Slatera nebo Jamie’s 30-Minute Meals od Jamieho Olivera. Chce to předtím samozřejmě pořádně nakoupit.
A taky osvěžit česká jídla, která se dají udělat jednoduše a rychle. Třeba takové šunkofleky nezklamou nikdy a jsou hotové ani ne za hodinu.
Tak, přežijte home office a podělte se s námi o recept.