Těstoviny z jednoho hrnce jsou perfektní na dny, kdy nestíháte, nechce se vám vařit nebo je na to zkrátka moc horko. Suroviny na omáčku si totiž nachystáte, než se uvaří těstoviny, a pak už je do nich jen vmícháte. Na chuti přitom tento malý podvod nikdo nepozná, slibuji.

Rychlé těstoviny s lososem, špenátem a sušenými rajčaty máte „uvařené“ za deset minut a snědené nejspíš ještě dřív. Pokud chcete ještě lepší chuťový zážitek, použijte čerstvé těstoviny a jídlo doplňte sklenkou dobrého bílého vína.

Rychlé těstoviny s uzeným lososem, špenátem a sušenými rajčaty

Na tři porce potřebujete:

  • 250 g sušených těstovin
  • Sůl & pepř
  • 100 g uzeného lososa
  • 125 g brynzy nebo smetanového sýru
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce krájených sušených rajčat v oleji
  • 1 biocitron
  • 1 lžíce kopru (lze vynechat)
  • 2 hrsti baby špenátu, rukoly či polníčku
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Postup

  1. Těstoviny uvařte v dost osolené vodě podle návodu na obalu na skus.
  2. Mezitím si natrhejte na menší kousky lososa, ostrouhejte žlutou část kůry z citronu a nasekejte kopr, pokud ho dáváte. Citron určitě nevynechejte, dodá omáčce skvělý svěží šmrnc.
  3. Těstoviny sceďte a trochu vody z vaření ponechte na zředění. Vraťte je do hrnce a ihned do nich vmíchejte brynzu nebo jiný čerstvý sýr, aby se rozpustil. Přidejte také pořádnou dávku čerstvě mletého pepře, lososa, kapary, sušená rajčata i s trochou oleje, citronovou kůru, kopr a špenát.
  4. Promíchejte, podle potřeby zřeďte trochou odložené vody, až vznikne krémová omáčka, případně dochuťte citronovou šťávou, solí či pepřem. Ihned podávejte.

Tip: Pro lepší a výraznější chuť nechte na troše olivového oleje (nebo oleje ze sušených rajčat) rozvonět pár podrcených stroužků česneku, které pak i s olejem přidejte k těstovinám. Tyto těstoviny si dobře rozumějí také s čerstvým či sušeným chilli.

info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič