Nejste v Karibiku ani na Zanzibaru, ale odmítáte sledovat televizní zábavu ve společnosti chlebíčků?

Poslední hodiny starého roku a první toho nového můžete strávit ve společnosti famózního menu a dechberoucích výhledů na pražská panoramata.

V našem výběru je navíc varianta pro každý rozpočet!

Casa De Carli

Jedna z nejlepších italských restaurací v Praze, kde se budete cítit jako v Miláně, ačkoli jste v srdci Starého Města. Na Silvestra připravuje menu s pošírovaným humrem, restovaným japonským wagyu hovězím, čočkovou polévkou, filetem z jesetera či telecí svíčkovou.

Cena za osobu: 4990 korun

Brambory

Nečekejte jednotné menu, ale speciální jednotlivé pokrmy – například tataráky s bramborovou variací (ať už z hovězího ořechu, či z tuňáka). Dáte si k tomu longinus (domácí hranolky smažené v loji), Lauru (opečený bramborový chléb s parfaitem z kachních jater), brambory Ballerina greinalle s lanýžovou omáčkou nebo bramborové bliny?

Cena za osobu: 449/458 korun

La Gare

Osmichodové menu za zvuků hráče na saxofon potěší masožravé: glazovaným žebrem počínaje a plátkem stařeného roštěnce konče. Zároveň je podnik připraven také na ty, kdo dávají přednost zelenině. Pro ně je přichystaná smažená cizrna i grilovaný celer.

Cena za osobu: 4750/2950 korun

Štangl

Jedna z nově otevřených restaurací Tomáše Karpíška láká na kaviár s květákem, topinambur s lanýžem, entrecôte s houbami a další mimořádné kombinace. Osmichodové menu je k dispozici s vinným či nealkoholickým párováním (za 3298/1988 korun).

Cena za osobu: 4698 korun

Mlýnec

Oblíbená nejen brunchová destinace ze sítě založené Sanjivem Surim chystá menu s telecím tatarákem, polévkou z divočáka či krevetovým koktejlem, ale také taneční zábavu. Po půlnoci, pokud nebudete přesyceni hovězím steakem s černými lanýži a rebarborovým sorbetem, se servíruje novoroční bufet.

Cena za osobu: 11 500 korun

The Monkey Bar

info Foto Falkensteiner

Drinky z prémiových ginů a zahrada oblíbená i za chladného počasí? Oáza zeleně v srdci betonové džungle metropole se dočkala zateplení a do nového roku vstoupí s heslem „less bitter more glitter“. Dražší varianta silvestrovského balíčku nabízí pětichodovou degustační večeři a neomezenou konzumaci vína, piva, sektu i nealka.

Cena za osobu: 6500 korun / 4500 korun

Bruxx

Co je silvestrovštější pokrm nežli humr? V belgické restauraci ze sítě Together to moc dobře vědí, proto se zde podává jeho polovina v grilované podobě, tartar z tuňáka s kaviárem z hranáče, uzená ricotta, topimabury a omáčka champagne.

Cena za osobu: 899 korun

Coda restaurant

Podnik pod vedením šéfkuchaře Igora Chramce, který je součástí hotelu Aria přímo ve středu Malé Strany, nabízí na poslední noc v roce klasickou večeři plnou luxusu: foie grais, mušle svatého Jakuba, wellington z dančího hřbetu, topinambury, lanýže a neomezenou konzumaci vína i lahev šampaňského k půlnočnímu přípitku.

Cena za osobu: 14 990 korun

Kampa Park

Sem zamiřte, pokud chcete výhled na Prahu, ale zároveň dáváte přednost lehčím pokrmům. O vaše chuťové buňky budou soupeřit špenátové lívanečky s uzeným lososem, avokádový timbal, tuňákové tataki, pečený mořský vlk nebo karamelizovaný ananas.

Cena za osobu: 6500 korun

Brasileiro U zelené žáby

Oblíbený cíl těch, kdo se chystají do Prahy na vánoční trhy. Poslední den v roce tu oslavíte v brazilských rytmech, protože zahraje Tam Tam Orchestra. Kromě běžného menu ochutnáte i speciality, které pak opět zmizejí z nabídky. V ceně je i welcome drink a půlnoční přípitek.

Cena za osobu: 3590 korun

Augustine

The Refectory Bar v pražském hotelu Augustine
info Foto archiv hotelu Augustine

Co takhle spojit moderní svět s klášterní historií? Šestihodinový program v jednom z nejluxusnějších pražských hotelů načne koktejlová recepce ve skvostných prostorech Refectory baru, kde v minulosti po mnoho století hodovali místní mniši.

Pokračuje se v restauraci šestichodovým menu s živou hudbou a lahví šampaňského pro každý pár a vrcholem je půlnoční party v podzemí hotelu, v proslulé pivnici U svatého Tomáše.

Cena za osobu: 8200 korun

Mandarin Oriental

info Foto Mandarin Oriental

Luxusní malostranský hotel zve na koktejlovou večeři formou bufetu, jemuž mají dominovat speciality z východu včetně sushi, ústřic a dalších asijských pokrmů.

Doprovázet ji bude živá hudba v podobě vystoupení slovenské zpěvačky Dashi Stardust, kterou následně vystřídá pražský DJ Teekay.

Cena za osobu: 2850 korun