Spojení bootcampu, tedy přísného výcvikového tábora, a Francie se všemi jejími pochutinami nejde úplně dohromady. Ale je to jen první dojem, manželé Craig Resnick a Libby Pratt přišli na to, jak tyhle dva zdánlivé protiklady skloubit dohromady. Ve svém bootcampu Biche spojují francouzský životní styl, tvrdý trénink a luxus. A jako bonus to všechno nabízí i ve variantě pro vegany.
Jak je jasné z jejich jmen, tihle dva jsou Američané a v USA si nežili zrovna špatně. Oba obchodovali na burze, a to až do dne, kdy jeden z Craigových mladších a fyzicky zdatnějších kolegů zničehonic zemřel mezi svými kolegy v půlce věty. Manželé se rozhodli začít žít jinak – opustili Ameriku a přesídlili na francouzský venkov. Vybudovat luxusní bootcamp je ale v té době ani nenapadlo.
V Biche člověk zhubne a také si odpočine.
Všechno se začalo měnit až na jejich malé farmě ve vesnici Lot, kam je od roku 2001 jezdila navštěvovat spousta Libbyiných kamarádek ze Silicon Valley. „Byly nadšené z toho, že tu vždycky něco shodily, i když jedly všechny místní speciality – foie gras, kachnu, jehněčí a sýry a vše samozřejmě řádně zapíjely vínem,“ říká Craig. Jedna z Libbyiných kamarádek přitom prohlásila, že u Libby a Craiga shodila mnohem víc než na nejrůznějších táborech, které za svůj život navštívila. A to zcela bezbolestně.
Pro definitivní koncept vlastního bootcampu se ale Libby rozhodla až během plánování pouti do španělského Santiaga de Compostella. Pozvala na ni veškeré své kamarádky. Některé z nich ale příliš nelákala představa provizorního ubytování, které je po cestě pro poutníky k dispozici a neustále zdůrazňovala, že by se za ušlé kilometry ráda odměnila něčím luxusnějším.
Gurmánské delikatesy, masáže a pleťové masky se manželům zdály být přesně touhle adekvátní odměnou.
Součástí programu jsou i dlouhé procházky.
Původně se v táboře Biche podávala klasická francouzská kuchyně místního šéfkuchaře. Ovšem poté, co Libbyin otec zemřel na rakovinu, jí její lékař doporučil přestat jíst maso. A tak se manželé vrhli na veganství. A změny na sebe nedaly dlouho čekat. „Když jsme s Libby poznali, jaké blahodárné účinky na nás veganská strava má, rozhodli jsme se začít ji nabízet i našim hostům, a to včetně vína a dezertů,“ vysvětluje Craig. „Takže nyní jsme první originální veganský luxusní kondiční tábor,“ dodává. To však neznamená, že v táboře nejste vítaní, pokud nejste vegan nebo vegetarián.
Bootcamp Biche ale není jenom o cvičení a veganství. Je také o exkluzivitě, protože během týdne se ho může účastnit pouze sedm lidí. Objekt má jenom pět pokojů pro hosty.
„Nesoustředíme se tolik na váhový úbytek, ale spíš na zlepšování kondice a ztrácení centimetrů. Většina mužů jich během pobytu ztratí okolo pasu několik, ženy tak 2 až 3 okolo pasu i boků,“ říká Craig a dodává, že jídla připravují ideálně z vlastních, nebo alespoň lokálních surovin. „Většina zeleniny a koření pochází z naší farmy, která leží 28 kilometrů od tábora. Oblast, ve které tábor leží, je známá pro svoji zemědělskou produkci.“
Účast v tomhle bootcampu ale rozhodně není samá práce a žádná zábava – program totiž zahrnuje například i degustaci vína. I proto se většina hostů do tábora ráda vrací.
Autor: Megy Karydes