Na konci roku 2023 vznikl v pražských Holešovicích podnik Slice Slice Baby a stala se z něj jedna z nejvyhlášenějších adres, kam v okolí vyrazit na pizzu. Teď dostal sesterský podnik: stylový bar Sip Sip Hooray.

Vlastní ho Ondřej Hollas. Působil mimo jiné jako generální manažer v karlínském Grils, které později nahradil Bufet. Ten Hollas spolu s šéfkuchařem Petrem Bendou zakládal. A byl to i on, kdo za Kateřinou Jakusovou přišel s nápadem otevřít kamennou provozovnu pro její pizzu.

Sip Sip Hooray je tak logicky se svým sousedem propojený a pizzu si můžete objednat i tady. „Když jsme řešili, co tady udělat, tak jsme věděli, že největší byznys v pizze byl večer a není tady moc kam zajít. A je to fajn i pro zákazníky ze Slice Slice Baby, kteří můžou na drink sem,“ popisuje Natálie Gočíková, která se stará o řízení podniku.

Zároveň hostům baru dali možnost si objednat cokoli z menu Slice Slice Baby. „Upřímně jsme nevěděli, jestli padne jedna pizza za týden, nebo víc. Ve výsledku si ji dá třeba třetina lidí,“ dodává s tím, že by chtěli časem zařadit i další jídla.

Přes den si baru možná ani nevšimnete, zato večer okamžitě přitáhne vaši pozornost. Uvnitř se svítí červeným světlem, které navozuje intimní atmosféru, navenek naopak hodně křičí. Venkovní výlohy navíc svítí podobiznami jokerů od tří českých umělců. Joker je zároveň ústředním prvkem Sip Sip Hooray, a to nejen v logu.

„Měli jsme myšlenku proměnného podniku, což joker reprezentuje. Se světlem se mění atmosféra, na jaře bychom chtěli rozšířit i denní provoz, který bude taky odlišný,“ vysvětluje Gočíková. Joker pozornému návštěvníkovi neujde ani uvnitř, zrcadlo u vchodu, podtácky, vytlačené razítko na sezení u jednoho stolu a hlavně unikátní lustry od Petra Cukera.

Organické tvary skla skutečně jokera připomínají. Interiér, který má na svědomí architektonické studio Adama Hledíka a Jiřího Marshala, je jinak strohý, surové zdi doplňují designové, na míru vyrobené repráky od Superfine Stuff nebo třeba stará televize a chladicí box.

„Je to čistě funkční věc, kterou jsme zakomponovali do prostoru a působí jako vtipný prvek,“ říká Gočíková. Celý prostor se vyvíjel a měnil v průběhu stavby a sám určoval, jakým směrem budou postupovat, třeba i díky dvěma a půl tunám odhlučňovacího materiálu na stropech. Investici plánovali na dva miliony, nakonec ji o půl milionu přesáhli.

Sip Sip Hooray je koktejlovým barem, který si dává za cíl být místem, kde se můžete socializovat, i když nepijete. „Sami střídavě pijeme a nepijeme, tak jsme udělali mix obojího, což jde ruku v ruce se zdravějším životním stylem,“ vysvětluje Gočíková a dodává, že „nealko drinky aktuálně dělají asi čtvrtinu tržeb, což nás příjemně překvapilo“.

Hlavním barmanem je Dušan Pavelka známý také z Goodloku. Jeho know-how tak logicky stojí na čerstvých šťávách a fermentacích, se kterými v baru pracují, a čerstvé šťávy slouží jako základ jejich koktejlů. „Na menu teď máme klasiky v trošku pozměněné podobě, ale ne až moc, třeba gin & tonic infuzujeme earl grey čajem. Postupně půjdeme víc do hloubky a budeme si tvořit ještě víc vlastních věcí,“ říká Gočíková.

Sip Sip Hooray

Adresa: Dělnická 19, Praha 7
Otevírací doba (soft opening): čtvrtek až sobota 18–23:30

Z alkoholických koktejlů si dáte twist na Aperol Spritz, místní interpretaci Negroni, Sour nebo Palomy. Z těch nealkoholických si bez výčitek dáte Guiltfree sour nebo variaci na Pornstar martini. „Chtěli jsme, aby si host mohl dát něco zajímavějšího, proto nealko koktejly. Máme i kombuchu a naše limonády,“ dodává Gočíková.

Soft opening potrvá do konce listopadu, tedy téměř dva měsíce provozu. „Neplánovali jsme ho tak dlouho, ale zjistili jsme, že máme extrémně vysoké nároky na lidi. Chceme mít super tým, který je vyladěný, na tom totiž dobrý bar stojí,“ uzavírá Gočíková s tím, že už teď je návštěvnost nad očekávání.