Na dvorku pivovaru Dva kohouti se griluje, smaží a udí. V prostoru někdejšího bistra Grils funguje energický a přátelský podnik s jednoduchým názvem – Bufet. Jeho kuchyni velí Petr Benda, dosavadní kreativní šéfkuchař Lokálů. Připravuje rychlá jídla, která si můžete dát k obědu, k večeři s partou i jako chuťovku k pivu.
„Bufet je český fastfood. Děláme jídla, která Češi znají, třeba řízek v chlebu nebo smažené brambory. Jsme přesvědčeni o tom, že v jednoduchosti je krása – když už si host objedná uzené v chlebu, chceme, aby maso bylo skvělé. Pak už stačí jen doplnit ho kvalitním pečivem a hořčicí,“ vysvětluje Petr Benda svůj přístup.
Ten se mu osvědčil už jako šéfovi kuchyně v Lokálu U Bílé kuželky, v posledních dvou letech měl na povel šéfkuchaře všech Lokálů. Dlouho toužil po vlastním podniku, a když se loni na podzim spřátelil s Ondřejem Hollasem z Grils, nápad na nové bistro byl na světě.
Hollas má za sebou přestup sezony. Někdejší veslařský reprezentant šel před rokem do Grils na brigádu a už tam zůstal jako manažer. Dalším krůčkem k novému podniku bylo právě setkání se šéfkuchařem Petrem Bendou a také dobré vztahy se sousedním pivovarem Dva kohouti.
Benda s Hollasem dali dohromady nabídku jídel a během pandemické karantény svépomocí předělali interiér podniku podle návrhu architektky Terezy Froňkové. V nabídce se pak odráží Bendova obliba české kuchyně.
V Bufetu vám tak nabídnou jídla, která jsou rychle hotová, sezonní a v ideálním případě do ruky. A poctivého původu – maso tu kupují v Amasu, kuřata berou z farmy Štěpánovsko, ryby od Kalendových, zeleninu dodává Pesema a mléčné výrobky farma Bio Vavřinec.
Text vznikl ve spolupráci s projektem Jídlo a radost.