Dům U Červené lišky na Staroměstkém náměstí stále ještě připomíná spíš staveniště než luxusní fine diningový podnik. Projekt spolumajitelů michelinské restaurace Field Radka Kašpárka a Miroslava Noska ale pomalu dostává jasnějí obrysy.
V druhé polovině roku zde otevřou projekt, který podle jejich slov „nemá v Česku obdoby“. Restaurace, kterou společně s Kašpárkem povede jako šéfkuchař také Marek Kominek, ponese název 420, podle české telefonní předvolby.
Pokud jste sledovali kuchařskou televizní soutěž Masterchef, výběr jména podniku, který slibuje moderní českou kuchyni se smyslem pro nadsázku, vás nijak nepřekvapí. Rodák z Ostravy a fanoušek fotbalového klubu Baník Radek Kašpárek specifický humor miluje a doufá, že mu porozumí i jeho zákazníci.
„Česká kuchyně bude v našem podání lehce přidrzlá, budeme experimentovat a zároveň zkoumat její hranice. Chceme na Staroměstské náměstí přinést kvalitní gastronomii, ať až pro české turisty, kteří zavítají do Prahy, pro foodies, zahraniční turisty, i pro větší skupiny, které se chtějí jen tak bavit a hodovat,“ říká Kašpárek.
Součástí projektu bude také pekárna, uzenářství a obchod. „Budou zde k dostání špičkové produkty, které nejen zásobí Field, ale můžete si je pořídit domů,“ dodává.
O interiér se postaral tým, který pravidelně spolupracuje s Kašpárkovými soupeři, sítí Ambiente – Architekt Václav Červenka a grafickou identitu vytvořilo Studio Najbrt. „Stvořili jsme s nimi podobu Fieldu a byli jsme maximálně spokojeni s tím, jak naši značku uchopili. Jsou ti nejlepší v oboru a to, že pracují pro konkurenci, pro nás nemá význam,“ uzavírá Kašpárek.