Bábovka je taková naše sladká jistota. Uvnitř skýtá lahodné suroviny, je zpravidla jednoduchá na přípravu, krásně vám provoní kuchyň a potěší i silně konzervativní strávníky. Vyberte si z tuctu námi ověřených receptů a vylepšete si den!
Ať už si bábovku dopřejete s jogurtem nebo tvarohem a ovocem jako sladkou snídani, k odpolední kávě jako dezert, nebo si ji zabalíte na svačinu, nejspíše nebude problém ji sníst.
Jestli je na vás přesto moc velká, pár kousků zabalte do sáčku tak, aby v něm bylo co nejméně vzduchu, vložte do dalšího pytlíku, aby nechytala vůně okolních potravin, a zamrazte. Za pár dnů či týdnů si poděkujete! A ještě jeden tip: přestože používáte silikonovou formu, i tu je lepší vymazat máslem nebo olejem a ideálně i vysypat moukou, kokosem či strouhankou. Riziko, že bábovku nevyklopíte, tak eliminujete na minimum.
Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič
Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová
Kefírová bábovka s ostružinami
Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová
Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič
Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová
Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič
Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová
Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič