Při rozhodování, co se šťavnatou jarní karotkou provést, byste měli vědět, že zdravé karotenoidy se nejlépe vstřebávají z tepelně upravené mrkve a v kombinaci s tukem. Což snad všichni chápeme stejně – tato zelenina je nejvhodnější ve formě koláče!

Nebudu vás lakovat, že mrkvové dezerty jsou v podstatě pečená zelenina s trochou zdravých tuků z přidaných ořechů a rostlinného oleje a bílkovin z vajec a tvarohu. Pravdou ovšem je, že mrkev těstu dodává sladkost, šťavnatost a vlákninu a na chuti ji přitom málokdy poznáte. Pustíte se do lahodných mrkvových koláčů, rozkvetlého dortu, roztomilých cupcakes nebo hodobožových snídaňových lívanců?

info Foto Eva Malúšová
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová
info Foto Martina Baťhová
info Foto Markéta Marešová
info Foto Martina Baťhová
info Foto Martina Baťhová
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová