Ať už hledáte efektní předkrm na grilování, nebo snadnou chuťovku na večírek, kombinace krevet a pikantního španělského choriza vás bude bavit. Špízy máte během chvilky nachystané i opečené a suroviny na ně můžete mít doma i týdny.
Krevetové špízy jsou bezvadné i ve chvíli, kdy není do poslední chvíle jasné, jestli vyjde počasí na grilování, výborné jsou totiž i z pánve. Zašátrejte tedy v mrazáku po několika krevetách, vytáhněte chorizo nebo jinou kvalitní klobásu a nachystejte si jednoduché, ale lahodné pohoštění.
Krevetové špízy s chorizem a uzenou majonézou
Na 2 velké / 4 předkrmové porce potřebujete:
- 16 tygřích krevet
- 120 g choriza (vcelku)
- Olivový olej
- Chilli vločky (lze vynechat)
- Uzená paprika
- Sušený nebo čerstvý prolisovaný česnek
- Sůl
- Citron nebo limeta
Na majonézový dip:
- 3 lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžíce citronové nebo limetové šťávy
Postup
- Pokud máte krevety mrazené, nechte je povolit, pak je propláchněte vlažnou vodou a osušte papírovou utěrkou.
- V misce krevety pokapejte olejem a zlehka ochuťte chilli vločkami (pokud máte pálivé chorizo, nebudou třeba), uzenou paprikou, čerstvým či sušeným česnekem a trochou soli. Pořádně promíchejte, a jestli máte čas, nechte je 20 minut marinovat.
- Klobásu nakrájejte na kolečka stejně silná, jako jsou krevety, a společně napichujte na špejle či grilovací jehly. Pokládejte na horký gril nebo grilovací či klasickou pánev a pečte z každé strany asi 3 minuty.
- Podávejte se skrojky limety či citronu a majonézou ochucenou prolisovaným česnekem, uzenou paprikou a citrusovou šťávou.