Minulý víkend (pro puntičkáře to bylo v sobotu 19. října) svět slavil lahodný svátek: Gin & Tonic Day. Nevíme, jak vy, ale my ve Forbesu jsme ho uctili zodpovědně. Dokonce natolik, že jsme se z těch oslav probrali až dnes.

Mezitím pro nás přední čeští barmani namíchali své vlastní recepty na tak trochu jiné, ale naprosto skvělé gin toniky – a vy se jimi můžete inspirovat.

Věřte, že s dobrým gin tonikem si užijete svátek, kdykoli se vám zamane!

Druhá strana bludného kořene

Super Panda Circus, Brno

Asijská variace na gin tonik bez toniku pro všechny, kterým nesedí hořké chutě. Připravte se naopak na pepřovost, peprnost a svěží ovocnost. Do zmiňované Asie nás zavede limonáda z kumkvatů, bitters z japonského řapíkatého čaje kukicha i samotné vzezření drinku v podobě květináče s bonsají.

  • 30 ml Botanist Dry Ginu
  • 5 ml limetového freshe
  • 5 ml home made likéru ze zbytků máty a zeleného pepře
  • 1 střik home made bitters z čaje kukicha
  • 120 ml Zázračné limonády Kumkvatáda

Všechny ingredience postupně dávkujeme na velký kvádr ledu. Podáváme v květináči se stromkem, na němž je umístěná cukrová vata přestříknutá pepřovým olejem.

Big Fan Tonic

Zdeněk Kaštánek, Proof & Company Spirits, Singapur

Jednoduchost. Elegance. Gin. Tonik. A ocet.

  • 45ml Widges Ginu
  • 3 ml jablečného octa
  • 100 ml East Imperial Royal Botanic Tonicu

Ozdobte vějířkem z jablka a pomerančovou kůrou.

ORANG&T

Tomáš Melzer, Blind Lion, Hradec Králové

Sice už je podzim, ale slunce se nám teď na chvilku vrátilo. Letní G&T s příchutí pomeranče a čerstvým passion fruit.

  • 50 ml orange ginu (gin infuzovaný pomerančovou kůrou)
  • tonik podle vlastní volby
  • lžička maracuji

Orange gin dolijte ve vysoké sklenici tonikem, ozdobte lžičkou maracuji.

OMG G&T

Roman Foltán, The Compound Collective, Singapur

Sázka na domácího favorita. A národní strom.

  • 45 ml OMG Žufánek
  • 150 ml East Imperial Burma Tonicu
  • kostky ledu
  • pomerančová kůra
  • lipový květ

Gin nalijeme do highball sklenice, doplníme ledem a dolijeme tonikem. Ozdobíme pomerančovou kůrou a lipovým květem.