Tradice oslavit příchod nového roku šampaňským má své kořeny v 19. století. Může za něj tehdejší rostoucí střední třída, která si zvykla servírovat šumivý nápoj nejen u příležitostí běžných oslav, ale také během těch silvestrovských.
V roce 1910 se 31. prosince mělo ve francouzské restauraci Martin’s v New Yorku podávat výlučně šampaňské, hosté si mohli vybrat z okolo dvou set druhů.
l’Fleur Bar
View this post on Instagram A post shared by LFleurBar (@lfleurbar)
A post shared by LFleurBar (@lfleurbar)
Zdenek’s Oyster Bar
View this post on Instagram A post shared by Zdenek's Oyster Bar (@zdeneksoysterbar)
A post shared by Zdenek's Oyster Bar (@zdeneksoysterbar)
Le Terroir
View this post on Instagram A post shared by Le Terroir (@leterroirbar)
A post shared by Le Terroir (@leterroirbar)
Autentista
View this post on Instagram A post shared by AUTENTISTA (@autentista)
A post shared by AUTENTISTA (@autentista)
Bugsy’s Bar
View this post on Instagram A post shared by Bugsy's Bar (@bugsysbar)
A post shared by Bugsy's Bar (@bugsysbar)
Atelier Bar & Bistro
View this post on Instagram A post shared by Atelier bar & bistro (@atelier_bistro)
A post shared by Atelier bar & bistro (@atelier_bistro)
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!