Je zdravá, je vynikající, a navíc je tato forma kaše i praktická, neboť zapečením získá pevnou konzistenci, takže si ji tak můžete snadno sbalit do práce i na výlety. A to bez riskování, že se vám vylije do tašky. Zapečením přitom kaše neztratí svou vláčnost.
Nestárnoucí spojení malin a pistácií si sice zajisté oblíbíte, ale občas je dobré stereotyp nabourat. Proto doporučuji příště vyzkoušet také kombinaci borůvek a kešu ořechů, jahod a kokosu, jahod, rebarbory a pekanových ořechů, jahod, čokolády a mandlí a v zimní sezoně hrušku se skořicí a vlašskými ořechy.
Zapečená malinová ovesná kaše s pistáciemi
Na 4 porce potřebujete:
- 200 g jemných ovesných vloček
- 40 g pistácií
- Hrst máty
- 250 ml mléka (kravské či rostlinné)
- 2 vejce
- 2 až 3 lžíce čekankového sirupu (popř. javorového)
- Špetka soli
- 120 g malin (mohou být mrazené) + na ozdobení
- Máslo na vymazání zapékací mísy
- Jogurt k podávání
Postup
- Ovesné vločky nasypejte do mísy. Pistácie přesekejte nahrubo, mátu nakrájejte najemno a smíchejte s vločkami.
- Ve vedlejší míse prošlehejte mléko, vejce, sirup a malou špetku soli.
- Tekutou směs smíchejte s vločkovou. Nakonec vmíchejte maliny.
- Zapékací mísu vytřete máslem. Kaši vlijte do mísy a uhlaďte vařečkou.
- Pečte při 200 °C 20 minut. Pokud chcete mít kaši opečenou, respektive s kůrkou, přepněte v polovině pečení režim na horkovzduch.
- Kaši podávejte s jogurtem a čerstvými malinami.