Dny se pomalu krátí, večery prodlužují a je načase se ze zahrádek přesunout zase zpátky do baru. Co si tam dát? Třeba některý z následujících drinků, které pro nás ze svých nápojových lístků vybrali přední čeští barmani.
BERGAMOT LONDON BUCK
David Anderle, Cash Only Bar (Praha)
Koktejl sladkokyselé chuti se štiplavými tóny zázvoru je doladěný kořenitostí čaje Earl Grey. Černé čaje mají zároveň výbornou schopnost zahřát tělo – ideální pro sychravé podzimní večery.
- 5 cl gin infuzovaný čajem Earl Grey
- 2 cl čerstvá limetová šťáva
- 1 cl cukrový sirup
- 3 cl zázvorové pivo
- dolít zázvorovou limonádou
Ozdoba: sušený pomeranč
PERA S.
Tomáš Melzer, Blind Lion (Hradec Králové)
Podzim je čas hrušek a vína, takže se tento drink napsal skoro sám. Jde v podstatě o hruškový dezert v tekuté podobě, jednoduchý a velmi příjemný. Název vychází z italského drinku Sgroppino, což je citronový sorbet s proseccem (případně kapkou vodky). Proto to „esko“. A pera? Samozřejmě italsky hruška…
- hruškový sorbet
- italské šumivé víno
- ovocný chips z nashi
GLOOMY AUTUMN
Jan Vlasák, Cash Only Bar (Praha)
Barman Honza Vlasák se nechal inspirovat osvědčenou podzimní kombinací granátového jablka a vlašského ořechu, kterou doladil šumivým vínem pro zjemnění chuti a ozdobil dvěma šípky.
- 2,5 cl bio šťávy z granátového jablka
- 2 střiky bitters z vlašského ořechu
- 5 cl šumivého vína
Ozdoba: šípek
AUTUMN BELLINI
Vítězslav Cirok, L’Fleur Bar
Podzimní twist známého italského drinku, postaveného na bázi italského perlivého vína. Použitý rakytník odrůdy Sluníčko nemá typický zápach, ale spíš meruňkovobroskvové až angreštové tóny a citronová šťáva dodává výsledku svěžest.
- 50 ml pyré z rakytníku odrůdy Sluníčko
- střik citronové šťávy
- 1 dcl champagne brut
Věříme, že libovolný z výše uvedených drinků vám zpříjemní i ten nejchmurnější podzimní večer!