Připravovat skvělá jídla, starat se o své zákazníky, ale také měnit byznys, ve kterém působí, k lepšímu. Vojtěch Václavík, který stojí za koncepty Kro Kitchen a Alma Prague, otevřeně hovoří o tom, proč nelze vyhlásit po roce od otevření nové restaurace, že „se vám skvěle daří“.

„Práce v gastronomii je neustále o optimalizaci nákladů. A pro mě také o neustálém vylepšování nedokonalostí,“ přiznává Václavík. Jeho velký příběh si můžete přečíst zde.

Nyní s Janem Čulíkem, kterého si můžete pamatovat z vyhlášeného podniku Thir v Táboře, a Matějem Prokopem, který působil v michelinské restauraci i v rámci Ze Mě projektu, chystá další edici konference Alma Talks.

V pondělí 18. listopadu do pražské ulice V Jirchářích, do čísla 8, dorazí odborníci na zero waste a kreativní přístup v kuchyni.

Vystoupí například Douglas McMaster z proslulé londýnské restaurace Silo nebo Cherry Tsui z pařížského baru Little Red Door či Vojtěch Végh, který je zero waste a rostlinný kuchař i autor knihy Surplus: The Food Waste Guide for Chefs. 

Proč se Vojtěch Václavík nechce chlubit, že v jeho podnicích usilují o maximální využití surovin? A jak whatsappové skupiny ovládají gastro scénu? Dozvíte se v nejnovějším díle podcastu Forbes Life!