Méně je někdy více – a tato pěna z bílé čokolády a mučenky je toho živým důkazem. Prostá, elegantní a dokonale lahodná.

Pokud máte pár minut, vyzkoušejte jednoduchý dezert z bílé čokolády. Její sladkost vyváží nakyslá exotická maracuja, takže vznikne dokonale opojná pěna spojující minimalismus s maximálním chuťovým zážitkem.

Pěna z bílé čokolády a mučenky (maracuji / passion fruit)

Na 4 porce potřebujete:

  • 120 g bílé čokolády
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 7 zralých mučenek
  • ovoce a bylinky na ozdobu
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup

  1. Bílou čokoládu nakrájejte na kousky a ve vodní lázni za občasného míchání rozpusťte na hladkou čokoládovou omáčku. Nechte kompletně vychladnout do doby, než bude čokoláda studená a téměř nezačne opět tuhnout.
  2. Jakmile je čokoláda studená, vyšlehejte smetanu do husté a tuhé šlehačky. Po lžících ji přidejte k čokoládě a stěrkou ji lehkým podebíráním zapracujte. Pracujte rychle a opatrně, aby se čokoláda vlivem studené šlehačky nesrazila. Směs zbytečně nemíchejte, abyste neporušili vzduchové bublinky a pěna zůstala nadýchaná.
  3. Do pěny přidejte obsah 5 kusů maracuji, mělo by to být cca 70 g. Lehce promíchejte a hotovou pěnu naservírujte do 4 malých skleniček. Dejte odležet do lednice alespoň na hodinu. Před podáváním ozdobte dužinou dalších mučenek, sezonním ovocem a bylinkami.
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová