Je to trochu podvod, trochu hack, ale plně funkční řešení. Pizza z tortilly je ideální odpověď na večery, kdy nemáte čas ani sílu, ale jen neskutečnou chuť na pizzu.

Tortilla jako pizza základ možná zní zvláštně, ale výsledek je křupavý, lehký a neuvěřitelně snadný. Stačí pár surovin, trouba a několik minut vašeho času. Topping můžete zvolit, jakýkoli máte rádi, ať už je to tradiční margherita, nebo kontroverzí hawai.

info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Rychlá „pizza“ z tortilly

Na 2 pizzy potřebujete:

  • 4 tortilly o průměru 25 cm
  • 200 g strouhané mozzarelly
  • kvalitní salám
  • 50 g dvakrát koncentrovaného rajčatového protlaku (doppio)
  • 200 g rajčatového pyré (passata)
  • ½ lžičku sušené bazalky
  • ⅓ lžičky sušeného česneku
  • ⅓ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky cukru
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C a plech vystelte pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte protlak, pyré, koření a cukr. Omáčkou potřete první tortillu a posypte čtvrtinou mozzarelly. Přiklopte druhou tortillou, opět ji potřete rajčaty, přidejte mozzarellu a kolečka salámu.
  2. Připravenou placku vložte na plechu do trouby a pečte 10 až 15 minut, až bude tortilla vypečená. Během pečení připravte stejně i druhou pizzu ze zbylých surovin.
  3. Hotovou pizzu rozkrájejte kráječem, nůžkami či ostrým nožem a ihned podávejte.

Tip: Pro lepší pocit vybírejte tortillu s kvalitním složením, dobré má např. Vilgain.

info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová