Se svým kolegou Andrejem Vališem začal před 10 lety prodávat mošt na brněnském Zelném trhu a už tehdy bylo jasné, že na to umí jít jinak (a dobře). Na jejich Turbomošt se stály fronty a podobný zájem vzbuzují i jejich podniky, které během posledních sedmi let otevřeli v Brně – Bar, který neexistuje, Super Panda Circus, 4Pokoje, Slast, Whiskey bar, který neexistuje a také hotel Anybody. Na svoje doporučené seznamy je zařazují i prestižní zahraniční média jako The Guardian nebo The New York Times.
„Nebyl jsem ale od začátku dobrý šéf. V tom, jak jsem to moc chtěl dělat dobře, jsem nakonec ničil lidi kolem sebe. Měl jsem kancelář, ve které vrzaly dveře, a když ten zvuk mí lidé slyšeli, báli se, co zase bude špatně. Teď máme takový systém, že máme několik manažerů a každý den je šéfem někdo jiný, aby si uvědomili, jak se chovají a jací chtějí nebo nechtějí být,“ říká Vlachynský, jeden z našeho výběru 30 pod 30 za rok 2017.
Jak Vlachynského bary vydělávají? Co má umět správný barman? Kde čerpá inspiraci a co mu dala práce ve stánku? Poslechněte si celý podcast.