Loni jsme vám představili deset nejlepších šéfkuchařů Česka – za jejich výběrem si nadále stojíme. Už od nás víte, co vaří a jak přemýšlejí. Kam se ale chodí sami najíst? Oslovili jsme tři z nich.

Martin Makovička: Nhà hai hành

Vaření je svého druhu kouzlo, kterým měníte jednotlivosti v dokonalé celky. A tohle je tak trochu magie na druhou: na talíři se před námi rozevírají všechny vůně Asie, také nádobí, židle a design nás přenášejí do Vietnamu – ale stačí otevřít dveře a vyjdete na ulici kousek od pražského Švandova divadla.

„Nikdy jsem tu nebyl zklamaný. Je to autentické a já jdu vždycky za autenticitou,“ pronese Martin Makovička a pak se společně pustíme do hostiny přetékající barvami a chutěmi, kombinující vepřové koleno, mořské plody, misky bylinek, parádní vývar na vyčištění chuťových buněk nebo domácí omáčku sriracha, která se od té průmyslově vyráběné liší asi jako Hanoj od Dolních Břežan.

Už název podniku je hra: Nhà Hai Hành znamená vietnamsky U Dvou cibulí, tedy u Tomáše a Tinni Cibulkových. Poznali se v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, a jelikož láska prochází také žaludkem, nadaný kuchař Tomáš díky své vietnamské manželce objevil, jak kuchyně této pestrobarevné země vypadá doopravdy.