Odstartujte den snídaní narůžovo! Palačinky obarvené červenou řepou jsou snadné, efektní a lahodné a po ránu potěší jak romantiky (víme, co je 14. února za den!), tak mlsné cyniky. Řepa je v nich cítit jen úplně maličko a výborné jsou také naslano.

info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

Valentýnské růžové palačinky s jahodami a mascarpone, obarvené červenou řepou

Na 2 porce potřebujete:

  • 100 g předvařené řepy
  • 2 vejce
  • 130 g hladké mouky
  • 1 špetku soli
  • 200 g mléka
  • řepkový olej nebo ghí

K podávání:

  • 250 g mascarpone
  • 2 vanilkové cukry
  • čerstvé jahody
  • jahodový džem nebo Nutellu
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto rozmixujte zcela do hladka a nechte třicet minut nebo i do druhého dne odstát, díky tomu se uvolní lepek a palačinky se nebudou trhat, i když je uděláte pěkně tenké. Pokud těsto chystáte den předem, řepu do něj přidejte až před pečením palačinek, aby nevybledla.
  2. Pánev lehounce vytřete nebo postříkejte tukem a postupně smažte šest až osm tenkých palačinek. Návod na ty nejlepší palačinky najdete zde.
  3. Mascarpone dle chuti oslaďte vanilkovým cukrem. Jahody omyjte a pokrájejte na plátky (pro extra sladkou snídani jich pár seřízněte do tvaru srdíčka).
  4. Palačinky potřete tenkou vrstvou džemu či (domácí) Nutelly, přidejte mascarpone a jahody a složte či srolujte. Můžete poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem.
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová