Akce zvaná La Paulée se uskuteční 6. listopadu v Martinickém paláci na Pražském hradě. Je spojena nejen s odpolední degustací vín, ale také s galavečeří od šéfkuchaře Jana Punčocháře. Zážitek přivážejí Tereza a Karel Němečkovi z rodinné firmy VinoVinoVino.

Skoro všichni znají beaujolais, jehož ochutnávka připadá na třetí čtvrtek v listopadu. Ale odteď se vám do mysli zaryje i La Paulée. Tradiční oslava konce sklizně vinné révy, která pochází z Burgundska a pro řadu vinařů představuje vrchol jejich roku.

„Dnes se La Paulée proměnila ve významnou společenskou událost, která se koná po celém světě a setkávají se na ní vinaři a milovníci vína, aby společně oslavili úspěšnou sklizeň,“ vysvětluje Karel Němeček s tím, že nejznámější z těchto oslav se každoročně koná v burgundském městě Meursault.

Čím ale české podnikatele uchvátila právě burgundská vína? V regionu totiž tráví každé léto a několikrát za rok se sem vrací. V Martinickém paláci hosté ochutnají vína i z regionů Champagne, Rhóny nebo Loiry.

Kdo rád o víně hovoří, dostane příležitost setkat se s výrobci z těchto oblastí, které manželé Němečkovi považují za své blízké. Zároveň se lahve od některých z nich objevují na stolech michelinských restaurací.

„Jsou to naši přátelé. V podstatě nabízíme pouze vína od vinařů, se kterými máme osobní a vřelé vztahy,“ vysvětluje Tereza Němečková, spolumajitelka VinoVinoVino. Němečkovi se ale nespecializují pouze na vína z Burgundska, do Česka už patnáct let vozí tento mok také z Německa či Rakouska.

Manželé Němečkovi
info Foto se svolením Vino Vino Vino

Doprovodem k vínu musí být i jídlo. Odpolední degustaci doplní delikatesy z restaurace Terroir.

Večerní program zajistí galavečeře v režii šéfkuchaře Jana Punčocháře, která je už ovšem vyprodaná. Stále si můžete pořídit vstupenky na degustaci od 11 až 17 hodin v ceně 1590 korun.