„Bez rošťáctví to nejde. Musíš bejt trošku blázen. Pokud nejsi blázen a pokud nejsi do téhle práce na sto procent zapálenej, tak vůbec nemá cenu dělat gastronomii,“ říká v novém díle podcastu Forbes Life! Ondřej Hájek, majitel krumlovského podniku Egon Café.
Egon Café možná na první pohled působí jako nenápadná muzejní kavárna v srdci Českého Krumlova, stačí se však usadit, třeba k brutalisticky vyhlížejícímu betonovému stolu od Milana Knížáka, a je vám jasné, že do tradičního turka s indiánkem má podnik zkrátka daleko.
Když si k vám se spikleneckým úsměvem a dotazem „Pijete? Můžeme vás pozvat na skleničku?“ přisedne majitel Ondřej Hájek, brzy shledáte, jak snadno se klidné odpolední posezení zvrtne v celovečerní bakchanálie ve jménu luxusního vína a opulentní hostiny, na kterou jen tak nezapomenete.
„Chceme, aby se u nás zákazníci cítili jako doma. A o tom je naše filozofie, to je to pravé gastrorošťáctví,“ potvrzuje Ondřej Hájek v rozhovoru pro Forbes Life!
A zdá se, že tento nekonvenční přístup přináší ovoce. V minulém roce Egon Café dvakrát pohostilo současného prezidenta republiky Petra Pavla.
Poprvé gastrorošťáci zazářili se svým Šumavou inspirovaným rautem v prostorách letohrádku Bellarie v krumlovských zámeckých zahradách a pár měsíců nato prezident Pavel povečeřel přímo u nich v restauraci.
V pilotní epizodě nové série podcastu Forbes Life! věnované gastronomii a stravování si s Ondřejem povídáme mimo jiné o tom, jak probíhají přípravy hostiny pro hlavu státu, čím se Egon snaží nabourávat standardní představy Čechů o stolování a kolik bláznivosti je potřeba k provozování úspěšného gastropodniku.
Jak večeří prezident? A jak to vlastně bylo s tou zástěrou? Dozvíte se v dalším díle podcastu Forbes Life!