Strůjce miliardového studia Beat Games se světovým hitem, VR hrou Beat Saber, a také spoluzakladatel brandu Cans, nápojů s přírodně ochucenou perlivou vodou bez cukru a sladidel. Jak tráví volný čas člen výběru 30 pod 30 z roku 2016? A proč měl ve skříni ještě nedávno jen dvacet černých a bílých triček?

Můj osobní styl v oblékání

V poslední době můj šatník – dříve plný jen černých a bílých trik – obohatil merch naší firmy. Jak by řekla moje žena: Cans mi přišly do života, aby mě zbavily závislosti na sladkém a naučily mě nosit barvy.

Místo, kam nejraději cestuji

Kalifornie. V Los Angeles a San Franciscu mám mnoho přítel a aktivit. Vždycky mě dobije místní mindset. Jsou tam lidé, kteří chtějí měnit svět k lepšímu a nezaobírají se tím, jak to bude v průběhu cesty náročné. Nikde jinde jsem takovou koncentraci lidí s podnikatelským duchem tohoto ražení neviděl. Moc bych si přál, aby se tohle jednou stalo i v Česku.

Hudební album, po kterém vždy rád sáhnu

Mám jedno čerstvé z minulého týdne, kdy jsem letěl do Atlanty kvůli vývoji nové kategorie našich drinků. Před přistáním nám pilot pustil tento song, prý abychom zažili ještě trochu relaxu předtím, než nás pohltí ruch velkoměsta. Říkal jsem si, jestli nám třeba neupadl podvozek, když nás chce tak zklidnit. Ale neupadl.

Zpětně si říkám, že to od něj bylo moc hezké gesto. Je fajn, když vám někdo pomůže rychlé tempo narušit. Asi proto se mi i tak líbil Beat Saber. Dělal to samé, jen trochu jinou formou.

Oblíbený suvenýr, který jsem si přivezl z cest

Biografie Elona Muska podepsaná autorem Walterem Isaacsonem. 

Předmět, bez kterého nemůžu být

Pokud bych měl vybrat předmět, byla by to sluchátka. Nosím s sebou vždy dvoje. Poslouchám hudbu nebo audioknihy opravdu každý den. Chodím s nimi, přemýšlím nad tím, co se mi zrovna děje, a plánuju, co chci, aby se v budoucnu stalo. Druhou věcí, bez které nemůžu být, je telefon, i když u něj se snažím, abych byl bez něj co možná nejvíce.

Nejlepší kniha a podcast

V poslední době jsem poslouchal několik epizod z podcastu Darknet Diaries. Pokud chcete vědět, co se děje v kyberprostoru a na co si dát pozor, moc vám ho doporučuji. U konce každé epizody jen kroutím hlavou nad tím, jak je možné, že se hackla daná banka, nebo jak daný člověk dostal z mobilního operátora čísla a osobní data milionu zákazníků.

Je až zarážející, jak jednoduché to je. Žijeme v době, kdy je od útlého věku nezbytné chápat, co vlastně každý z nás drží v ruce za přístroj a co všechno je možné s počítačem nebo mobilem udělat. Třeba i bez našeho vědomí.

A knihy? Nejvíc mě ovlivnily biografie. Jsou to skvělé zdroje, které vás pomohou nasměrovat a ukážou mnoho přešlapů, které vy už nemusíte udělat. Nejlepší jsou asi ty o Stevovi Jobsovi, Albertu Einsteinovi, Elonu Muskovi a Benjaminu Franklinovi od Waltera Isaacsona.

V mé lednici vždy najdete

Low carb produkty jako steaky, zeleninu, vajíčka a sýry. A samozřejmě Cans. Jak lepek, tak sacharidy nebo cukry mě vždycky brzo skolí únavou a moje produktivita je o dost větší, když si na tohle dávám pozor.

Poslední věc, kterou jsem si koupil na sebe

Naposledy jsem se zásobil dvaceti bílými a dvaceti černými tričky. Má to svůj skrytý benefit, a to, že kromě toho, že neplýtváte časem v obchodech a mentální energií na vybírání toho, co si vezmete ráno na sebe, vám takový nákup pomůže udržet si váhu. Protože jakmile přiberete, není vám nic. A vyhodit tolik triček by byla velká škoda.

Předmět, se kterým se nikdy nerozloučím

Jakmile se přistihnu u toho, že mě nějaká hmotná věc chce upoutat k danému místu nebo mi bere moc času, mám tendenci se jí zbavit. Sluchátka nebo reproduktory budou těžké, ale věc je jen věc. Ať je to něco malého, nebo i komplexnějšího jako třeba nemovitosti.

Film nebo kulturní akce, které mě v poslední době obohatily a donutily se zamyslet

Z filmů to bude Muž jménem Otto. Snímky, kde hraje Tom Hanks, mám rád. Otto asi nebude jeho nejsofistikovanější kousek, ale závěr filmu byl vlastně hezký. Připomíná mi, že za velkou částí nepříjemných lidí a trollů se občas skrývá někdo s ne úplně šťastným příběhem. Někdo, kdo potřebuje třeba jen pochopit nebo pomoci. To neuškodí si čas od času připomenout.