Dopřejte si osvěžující domácí nanuky a zmrzliny! I bez zmrzlinovače vyrobíte výborné mrazené krémy, které jsou zpravidla téměř bez práce a mají přitom podstatně lepší složení než ty kupované. Stačí se podívat na ingredience většiny prodávaných zmrzlin a rázem vám ta domácí bude chutnat ještě o hodně víc.
Tu nejjednodušší zmrzlinu vyrobíte tak, že zamrazíte na plátky pokrájené (klidně přezrálé) banány, které potom rozmixujete na skvělou krémovou zmrzlinu bez přidaného cukru. Podle potřeby ji zřeďte trochou kravského či rostlinného mléka, dochuťte vanilkou, přírodním kakaem nebo ořechovými másly či přidejte další zralé ovoce, jako jsou jahody, borůvky a maliny.
Umíme ale i poctivé krémové zmrzliny se smetanou nebo nanuky máčené v čokoládě, která dodá vašemu chladivému zážitku ono potřebné křupnutí. Stačí si vybrat z následujících receptů.