Ideální oběd, který osvěží parné letní dny a je navíc jednoduše sbalitelný na piknik (podobně jako wrapy řepové, s tempehem nebo kuřecí s arašídovou omáčkou).
Wrapy s našlehanou mozzarellou a domácím pestem ze sušených rajčat vám zpříjemní léto na dece i v pohodlí domova. Italské chutě zabalíte do tortill opravdu bleskurychle a stejně tak rychle vám zmizí pod rukama. Nachystejte proto možná rovnou dvojnásobné množství.
Wrapy z tortilly s domácím pestem, prosciuttem a šlehanou mozzarellou
Na šlehanou mozzarellu potřebujete:
- 220 g čerstvého sýru Mozzarella
- 250 g ricotty
- Špetka soli
- Špetka muškátového oříšku
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
Na domácí červené pesto:
- 125 g krájených sušených rajčat v oleji
- Hrst bazalkových listů
- 25 g opečených piniových oříšků + na posypání
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 až 5 lžic olivového oleje
- Sůl & pepř
Na 4 wrapy:
- 4 (celozrnné) tortilly
- Hrst listů rukoly
- 80 g plátků prosciutta
Postup
- Mozzarellu pokrájejte na menší kousky a dejte do větší nádoby mixéru se zbývajícími ingrediencemi. Rozmixujte dohladka.
- Scezená rajčata vložte do menší nádoby mixéru s listy bazalky, piniemi, parmezánem a olejem (použít můžete i ten ze sušených rajčat). Osolte, opepřete a rozmixujte na pastu.
- Každou tortillu potřete šlehanou mozzarellou, posypejte rukolou a obložte plátky prosciutta. Naneste několik lžiček pesta a posypejte piniovými oříšky.
- Obě strany tortilly zahněte směrem dovnitř a poté od sebe vzhůru srolujte do wrapu. Wrapy přepulte a podávejte dle chuti se zbývající mozzarellou a červeným pestem.