Ideální oběd, který osvěží parné letní dny a je navíc jednoduše sbalitelný na piknik (podobně jako wrapy řepové, s tempehem nebo kuřecí s arašídovou omáčkou).

Wrapy s našlehanou mozzarellou a domácím pestem ze sušených rajčat vám zpříjemní léto na dece i v pohodlí domova. Italské chutě zabalíte do tortill opravdu bleskurychle a stejně tak rychle vám zmizí pod rukama. Nachystejte proto možná rovnou dvojnásobné množství.

info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Wrapy z tortilly s domácím pestem, prosciuttem a šlehanou mozzarellou

Na šlehanou mozzarellu potřebujete:

  • 220 g čerstvého sýru Mozzarella
  • 250 g ricotty
  • Špetka soli
  • Špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje

Na domácí červené pesto:

  • 125 g krájených sušených rajčat v oleji
  • Hrst bazalkových listů
  • 25 g opečených piniových oříšků + na posypání
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 4 až 5 lžic olivového oleje
  • Sůl & pepř

Na 4 wrapy:

  • 4 (celozrnné) tortilly
  • Hrst listů rukoly
  • 80 g plátků prosciutta
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Postup

  1. Mozzarellu pokrájejte na menší kousky a dejte do větší nádoby mixéru se zbývajícími ingrediencemi. Rozmixujte dohladka.
  2. Scezená rajčata vložte do menší nádoby mixéru s listy bazalky, piniemi, parmezánem a olejem (použít můžete i ten ze sušených rajčat). Osolte, opepřete a rozmixujte na pastu.
  3. Každou tortillu potřete šlehanou mozzarellou, posypejte rukolou a obložte plátky prosciutta. Naneste několik lžiček pesta a posypejte piniovými oříšky.
  4. Obě strany tortilly zahněte směrem dovnitř a poté od sebe vzhůru srolujte do wrapu. Wrapy přepulte a podávejte dle chuti se zbývající mozzarellou a červeným pestem.
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič